Idén 75. alkalommal nyitja meg kapuit az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK). A kiállítás alkalmával 2011. szeptember 30-án, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont B-Pavilonjának Médiatermében „Konferencia a hal-termékpálya megújulásáért” „Lehetőségek és kihívások a hazai hal-termékpálya mentén a Halászati Operatív Program tükrében” címmel kerül megrendezésre a Magyar Halászati Ágazat Szakmai Napja a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Karának, a Magyar Akvakultúra Szövetségének valamint a Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségének szervezésében.
Az „EGYEN AZ EGÉSZSÉGÉÉRT" cím alatt megrendezésre kerülő kóstoltató és termékbemutató 5 napján bemutatkozó fő halfajok a következők: 2011. szeptember 28. Pisztráng szemle 2011. szeptember 29. Busa parádé 2011. szeptember 30. Ponty mustra 2011. október 01. Süllő show - a szombati nap egyben a Közönségnap is 2011. október 02. Harcsanap A kóstoltatás időpontja: minden nap 11.30-17.00 között A kóstoltatás helye: HUNGEXPO Vásárközpont A pavilon 103/a standja Közönségnap: Ezen a napon minden termék bemutatkozik, a rendezvény látogatói szavazó lapokon adhatják le véleményüket a kóstoltatott termékekről. A nyertes egy Közönség-díjjal lesz gazdagabb a nap végén. Szakmai konferencia A konferencia időpontja: 2011. szeptember 30. 08.30-13.30 között A konferencia helye: HUNGEXPO Vásárközpont B pavilon Médiaterem Sajtótájékoztató A sajtótájékoztató időpontja: 2011. szeptember 30. 14.00-tól A sajtótájékoztató helye: HUNGEXPO Vásárközpont 25-ös pavilon VIP terem Kerekasztal beszélgetés a HOP aktuális kérdéseiről A beszélgetés időpontja: 2011. szeptember 30. 15.00-tól A beszélgetés helye: HUNGEXPO Vásárközpont A pavilon 103/a standja