Az Európai Halászati Alap (EHA), valamint a nemzeti társfinanszírozás keretéből összesen mintegy 860 millió forintos támogatás odaítéléséről döntött a Vidékfejlesztési Minisztérium. Halászati beruházásokra 25 kérelmező kap ebből az összegből. Közlemény.

A Vidékfejlesztési Minisztérium irányításával megvalósított, 2007–2013 évekre szóló Halászati Operatív Program a hazai haltermelés és halászat támogatását, fejlesztését célozza az Európai Halászati Alap átlátható, hatékony és szabályos felhasználásával. A program célkitűzései között szerepel az egészséges, megbízható forrásból származó hazai haltermékek előállításának támogatása, az akvakultúra fejlesztése, a lakosság halfogyasztásának növelése, valamint a fogyasztók ellátása jó minőségű haltermékekkel.

A fenntartható, forráshatékony és versenyképes halgazdálkodás elősegítése kiemelt jelentőségű az Európai Unióban. E cél eléréséhez nyújt segítséget az unió által létrehozott Európai Halászati Alap, mely a Halászati Operatív Program keretein belül 34,8 millió euró támogatást biztosít a magyar halászat korszerűsítéséhez és versenyképességének javításához.

A Halászati Operatív Program támogatásaira még április 30-áig benyújtható kérelem az MVH honlapján közzétett nyomtatványokon.

Az eddig támogatott kérelmek listája megtekinthető itt.