ÚTMUTATÓ az európai strukturális és beruházási alapok és az EU ezzel összefüggő eszközeinek kedvezményezettjei számára

A kedvezményezetteknek szóló útmutatónak nem célja, hogy teljes körűen felsorolja az elérhető uniós alapokat. Az útmutató az 1303/2013/EU rendelet I. mellékletében említett közös stratégiai keretre épül, amely meghatározza az ESB-alapok és az EU egyéb eszközei közötti koordináció jellegét.

A közös rendelkezésekről szóló rendeletben meghatározott tematikus célkitűzésekre vonatkozóan az útmutató az uniós szinten elérhető kiegészítő eszközök és a részletes információforrások mellett az alapok révén elérhető különféle finanszírozási csatornák kombinációjának bevált módszereiről, valamint az egyes eszközök irányításában részt vevő hatóságokról és szervekről is áttekintést nyújt.

A dokumentumban feltüntetett hivatkozások közvetlenül a leghasznosabb weboldalakhoz és dokumentumokhoz irányítják a potenciális kedvezményezetteket, így segítve eligazodásukat a világhálón hozzáférhető anyagok útvesztőiben. Ezenkívül egy online ellenőrző lista is a potenciális kedvezményezettek rendelkezésére áll, amelynek segítségével megállapíthatják, melyek a számukra legmegfelelőbb finanszírozási források.

Bővebb információ ezen a linken érhető el.

A kiadvány magyar nyelvű változata itt érhető el.