Annak érdekében, hogy kellő idő álljon rendelkezésre a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében megjelent pályázati felhívások megismerésére, a Miniszterelnökség hat pályázat esetében döntött a támogatási kérelmek beadási határidejének módosításáról.

A tavalyi év végén megjelent hat pályázati felhívás többek között termelési és feldolgozási célú beruházásokra, valamint a fenntartható akvakultúrával foglalkozó új gazdálkodók ösztönzésére és a halfogyasztás népszerűsítését szolgáló projektek megvalósítására biztosít támogatási forrást.

A Miniszterelnökség a projektek sikeres megvalósítása érdekében felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a támogatási kérelmek benyújtási határideje februárról márciusra módosult, ezzel egyidejűleg az értékelési határnapok is megváltoztak.

A Magyar Halgazdálkodási Operatív Program keretében a mai napig összesen 9 darab pályázati felhívást ismerhettek meg a halgazdálkodók mintegy 13,3 milliárd forint összértékben, ami a teljes keret 83%-át jelenti.

A pályázati felhívások és a módosításról szóló közlemények a www.szechenyi2020.hu weboldalon elérhetőek.(Miniszterelnökség)