Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter felkérése alapján a továbbiakban dr. Mezei Dávid Csaba, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár látja el a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Irányító Hatóságának vezetői tisztségével összefüggő tagsági feladatokat az Országos Halgazdálkodási Tanácsban (OHT).

A MAHOP Irányító Hatóságának vezetői tisztségét az ebből adódó OHT-tagsággal együtt korábban dr. Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára töltötte be. Dr. Viski József 2016. november 1-jétől a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöki tisztségét látja el, ezért került sor dr. Viski József helyett a MAHOP Irányító Hatósága új vezetőjének felkérésére az OHT tagjának. A testület tagjainak létszáma tehát változatlan, a legutóbbi bővítés óta 15 fő.   
       
A taglétszám legutóbb az OHT-ról szóló kormányhatározat (1379/2013. (VI. 27.) Korm. határozat) módosítását követően változott, mivel a módosított kormányhatározat a tagok közé sorolja a MAHOP Irányító Hatóságának vezetőjét, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság 1 fő delegáltját is.  Az említett módosítás nyomán Dr. Viski József mellett Kolossváry Gábor, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főosztályvezetőjének felkérésével a testület létszáma az addigi 13 főről 15 főre emelkedett.